Publicerad: 2020-12-01 17:21 | Uppdaterad: 2020-12-01 17:25

Forskare från GPH deltog i paneldiskussion på barnkonventionens dag

Fredag den 20 november var Karolinska Institutet värd för webbinariet ”En framtid för världens barn?” på Barnkonventionens dag. Tobias Alfvén deltog i paneldiskussionen på hur forskning, företagsvärlden, politiken och ideell sektor kan samverka för en bättre framtid för barn.

Karolinska Institutets rektor Ole Petter Ottersen och H.K.H. Kronprinsessan Victoria inledde webbinariet, som kretsade kring rapporten ”A future for the world’s children”. Rapporten är framtagen av UNICEF, WHO och den vetenskapliga tidskriften The Lancet.

Samverkan avgörande för att förbättra barns framtid

Personer som sitter på en scen och samtalar.
Paneldiskussion under "En framtid för världens barn?" Foto: N/A

Tobias Alfvén, docent i global hälsa vid institutionen för global folkhälsa samt ordförande i Svenska Läkaresällskapet, deltog i en av tre paneldiskussioner. Han representerade forskarvärlden i en diskussion kring hur forskningen, näringslivet, politiken och den ideella sektorn kan samverka för att förbättra barns framtid.

Förutom Tobias Alfvén deltog även Carl Bennet, huvudägare i Getinge och Arjo, Acko Ankarberg, ordförande i riksdagens Socialutskott, samt Jan Bertoft, generalsektretaren för Sveriges Konsumenter i panelen.

‒ Genom att sätta barn och unga i centrum av de globala målen kan vi accelerera arbetet med Agenda 2030 och säkerställa en framtid för världens barn. Så jag hoppas att vi snart kan ta bort frågetecknet från titeln ” En framtid för världens barn?” säger Tobias Alfvén, docent vid institutionen för global folkhälsa.

Seminariet arrangerades av Karolinska Institutet, UNICEF Sverige, SIGHT och Svenska Läkaresällskapet.

Kontakt

Tobias Alfvén Professor/Specialistläkare