Publicerad: 2019-10-23 14:55 | Uppdaterad: 2019-10-23 15:54

Europeiska kommissionen på besök 23/10

Bild på paneldeltagare från mötet. Från vänster till höger: Ying Zhao (Karolinska Institutet), Daniel Bergvall (Stockholms universitet), Erik Litborn (MSCA NCP för Sverige), David Wizel (REA), Michaela Bitsakis (REA), och George Papathanasiou (Karolinska Institutet).

Den 23e oktober 2019 anordnade Grants Management Office på Karolinska Institutet ett möte med representanter från Research Executive Agency (REA), Europeiska kommissionen för att diskutera frågor om forskarutbytesprogrammet Marie Skłodowska-Curie. Hela 17 universitet fanns representerade på plats såväl som National Contact Point, Vinnova.

Karolinska Institutet har i dagsläget 39 Marie Skłodowska-Curie-projekt. För att fördjupa vår kunskap om regelverken i dessa projekt bjöd Grants Management Office in Research Executive Agency (REA) att delta på ett öppet möte med representanter från svenska universitet. Från REA kom David Wizel, Head of Sector for Individual Fellowships Global as well as Career Restart, Reintegration and Society & Enterprise Panel, Widening Fellowships, och Michaela Bitsakis, Head of Sector Innovative Training Networks.

Ämnen som berördes var erfarenheter från EU-revisioner, utbetalningar och budgetkategorier.