Publicerad: 2023-01-24 18:53 | Uppdaterad: 2023-01-25 08:54

En ny termin har startat

Personer som dansar
Foto: delafoi.cc

Nu är det många hundra nya studenter som börjat på våra program vid denna terminsstart. Här kommer några rader från varje programs programdirektor (PD) om terminsstarten.

Arbetsterapeutprogrammet

Kursstart var den 16 januari som inleddes med att Artemis välkomnade de nyantagna studenterna med att bjuda på fika. Därefter hälsade programdirektor Anna Brorsson och utbildningsansvarig Camilla Walles Malinowsky studenterna välkomna till arbetsterapeutprogrammet.

Fysioterapeutprogrammet och SKUFF

Drygt 80 studenter var på plats när fysioterapeutprogrammet välkomnade termin 1 måndagen den 16 januari. En lite tyst och trevande start byttes strax till ett härligt surr av glad förväntan och nyfikna frågor. På plats var även studentsektionen som välkomnade de nya studenterna. 

Den här terminen välkomnar vi även ett nytt gäng till Svensk Kompletterande Utbildning För Fysioterapeuter utanför EU, EES och Schweiz (SKUFF). Dessa studenter kommer från en rad olika länder och kommer efter 1 års utbildning att kunna arbeta som fysioterapeuter med svensk legitimation.

Sjuksköterskeprogrammet

Närmare 200 nya studenter deltog i programintroduktionen på plats i ANA23 den 16 januari med kursregistrering och välkomnande till sjuksköterskeprogrammet, campus respektive distans.

Programdirektor Kristina Gottberg höll en längre presentation av programmets kurser och innehåll men agendan innehöll även välkomnande från prefekt Maria Ankarcrona, Medicinska föreningens sjuksköterskesektion SSEK, Mottagningsutskottet samt studievägledare Christine Carlstedt. Ett stort tack till programhandläggare, utbildningskansliet vid NVS och alla medverkande för fina arrangemang för både avslutning och examen såväl som introduktion för nya studenter. 

Specialistsjuksköterskeprogrammet

Kursstarten den 16 januari för specialistsjuksköterskeprogrammet startade som det gjort i några terminer nu med en gemensam förmiddag för alla inriktningar. Programmet under dagen tog upp interprofessionalitet, dess betydelse för patientsäkerhet och huvudområdet omvårdnad. Studenterna hälsades allra först välkomna programdirektor Lise-Lott Rydström och prefekten Maria Ankarkrona. Det var nästan 250 studenter som deltog vid den gemensamma introduktionen som hölls via webben.