Publicerad: 2023-02-06 14:03 | Uppdaterad: 2023-02-10 17:50

En eftermiddag om forskningskommunikation

Sharon Kagwa mfl
Sharon Kagwa pratar om farhågor och vad bör tänka på när man kommunicerar sin forskning genom sociala medier. Foto: Annika Clemes

Om konsten att nå ut med sin forskning och sina forskningsresultat var temat på denna eftermiddag den 2 februari i ANA 23. Avdelningen för omvårdnad i hade bjudit in intresserade medarbetare för att ta del av KI:s kommuniktionspalett i samarbete med avdelningen för arbetsterapi samt fysioterapi, kommunikationsavdelningen och PUF-V.

Peter Andreasson, KI:s kommunikationsdirektör, i en föreläsningssal inför publik.
Peter Andreasson, KI:s kommunikationsdirektör, pratar forskningskommunikation. Foto: Annika Clemes

KI:s kommunikationsdirektör Peter Andreasson redde ut begreppen, beskrev övergripande KI:s kommunikation och förklarade kanalval och vilken stöttning man som forskare kan få från centralt håll. NVS egen kommunikatör Annika Clemes redogjorde för hur hon kompletterar kommunikationsavdelningen och hur hon kan stötta med kommunikation. Doktoranden Anahita Amirpour visade flera exempel på hur man själv kan arbeta med sociala medier för att sprida sin forskning och doktoranden Sharon Kagwa pekade på vilka farhågor som finns med sociala medier och vad man bör tänka på innan man publicerar sin forskning där.

Doktoranden Anahita Amirpour står vid ett bord och talar.
Doktoranden Anahita Amirpour delar med sig av sina erfarenheter av att arbeta med sociala medier, främst podd och instagram. Foto: Annika Clemes

De dryga tjugotalet personer i publiken var nöjda med eftermiddagen och hade nog gärna fortsatt att lyssna och diskutera. Särskilt inspirerade blev de av Anahita och Sharon.