Publicerad: 2022-06-07 16:28 | Uppdaterad: 2022-06-15 16:24

Uppdatering av ki.se den 9/6

På torsdag den 9 juni med start efter kl 19:00 görs en uppdatering av ki.se inkl. utbildning.ki.se, medarbetare.ki.se, nyheter.ki.se samt drupalkurs.ki.se. Besökare och redaktörer kommer INTE att kunna komma åt sajterna under tiden uppdateringen pågår.

Uppdateringen innehåller följande som du som redaktör eller besökare kan märka av:

Uppdragsutbildning - ny sidtyp

Vi har tillsammans med uppdragsutbildning utvecklat en ny sidtyp som är integrerad mot det system som uppdragsutbildning använder för att hantera sina kurser. Den nya sidtypen kommer med en ki-fierad layout, möjlighet att bygga ut den integrerade information med promos, videos m.m. Sidtypen blir sökbar i Google och får en översikts- och filtreringssida.

Dokument

Från och med nu kommer Drupal automatiskt att avpublicera alla dokument som inte är länkade från någon sida/puff/dokumentfält m.m. 

Förtydligat översikten man kommer till när man ska välja ett dokument och lagt till kolumnerna språk och status i vyn.

Allmänt

Uppdaterad image slideshow. Nu följer bildtext och fotograf med på båda språken när man lägger till en bild i ett bildspel. Du som redaktör kan redigera denna text på sidan som bilden visas. När en besökare klickar på en bild, så blir den större och lägger sig ovanpå resten av sidan. 

Dubbla träffar i Linkit. När man länkade till andra interna sidor i brödtext, så fick man dubbla träffar, det har vi nu renodlat. 

Justeringar på sidtypen Recruitment of research participents: Sidtypen finns nu i nyhetsarkivet så att det går att filtrera fram dessa sidor där. Bild text och fotograf följer med bilden även till denna sidtyp. Etiketten "Deltagare till studie sökes" följer med i RSS:er och när man delar sidan i sociala medier. Spalt 2 och 3 har bytt plats på sidan. 

404 för engelska sajter har varit ur funktion, åter tillbaka. 

Datum inkonsekventa på nyhet, kalender samt sida på engelska, det är nu samma standardformat överallt.