Publicerad: 2022-03-31 07:53 | Uppdaterad: 2022-04-07 15:40

Uppdatering av ki.se den 31/3

På torsdag den 31 mars med start efter kl 19:00 görs en uppdatering av ki.se inkl. utbildning.ki.se, medarbetare.ki.se, nyheter.ki.se samt kise-drupalkurs.ki.se. Besökare och redaktörer kommer inte att kunna komma åt sajterna under tiden uppdateringen pågår.

Uppdateringen innehåller följande som du som redaktör eller besökare kan märka av:

Långsam redigering för redaktörer

De stora problem som redaktörer har haft med långsamma svar från drupal ska vara åtgärdat. Kontakta webb@ki.se eller skriv till oss i redaktörsteamet om du fortfarande upplever långa väntetider i drupal.

Notis om vad som är nytt på en sida på medarbetarportalen

Du kan nu skicka ut en länk i nyhetsflödet på medarbetarportalens startsida. Detta kan du använda när du gjort stora och/eller viktiga ändringar på din sida för att flagga för medarbetare att sidan är uppdaterad. Du kan också använda den när informationen på din sida är väldigt aktuell, till exempel en sida med rubriken ”Bisyssla” när det är dags att rapportera en bisyssor.

Läs mer på sidan Notis om vad som är nytt på en sida.

Exempel på övriga ändringar i denna release:

Tabell

Det är inte längre möjligt att spara en sida med en tabell med bara en kolumn. Bakgrunden är att en tabell med bara en kolumn oftast inte är en tabell. Informationen presenteras bättre i en lista eller liknande.

Utökade sökmöjligheter i listor

I listorna Content reminders och Document reminders kan du söka på bland annat titel, redaktör och type.

Begränsat möjligheter kring vad man kan bädda in

Det går nu inte längre att bädda in vadsomhelst i ett embedfält. 

Tidigare har det gått att bädda in html i embedfältet, det går inte längre. 

Möjligt att dölja fältet innehållsansvarig

Det är nu möjligt att dölja den innehållsansvariges namn på en sida, så att det endast går att se i drupal. Detta är dock något som ska användas ytterst sparsamt, eftersom det oftast är en stor fördel för en användare att kunna se vem som är ansvarig för innehållet på en sida. Därför kan endast en administratör göra detta. Om detta är ett behov du har för en specifik sida kan du kontakta webb@ki.se med länk och bakgrund kring varför innehållsansvariges namn ska döljas.

Stilsättning

  • Promos har nu en tydligare styling i redaktörsgränsnittet, den ser nu ut som den kommer att göra när du lägger till den på din sida.
  • Scrollist som inte gick att scrolla i på tabeller är borttaget.
  • Extra radbrytningar ovanfölr text/image-block med bild är borttaget.