Publicerad: 2021-04-20 13:28 | Uppdaterad: 2021-04-28 11:32

Uppdatering av ki.se den 22/4

På torsdag den 22 april med start efter kl 19:00 görs en uppdatering av ki.se inkl. utbildning.ki.se, medarbetare.ki.se och nyheter.ki.se. Webbplatserna kommer att kunna nås av besökare under tiden uppdateringen pågår, men redaktörer kan inte logga in och redigera.

Uppdateringen innebär följande som du som redaktör eller besökare kommer att märka av:

Ny adress för profilsida

Från och med nu kommer adressen för en profilsida att vara https://medarbetare.ki.se/people/fornamn-efternamn och https://staff.ki.se/people/fornamn-efternamn för den engelska versionen. 

Adressen genereras från din e-postadress. Personer med samma namn särskiljs i e-postadressen genom ett nummer, detta kommer också slå igenom för adressen. Exempel: johanna-sjoblom-1.

Den gamla adressen kommer att omdirigeras till den nya, vilket gör att länkar som finns på andra ställen kommer att fortsätta fungera.

Om du byter namn och får en ny e-postadress, så kommer även den gamla länken att fungera. 

Ändringen har gjorts av säkerhetsskäl.

Hitta ki-id

Om du brukar använda ki.se för att hitta ki-id, så kommer det alltså inte längre att gå. Använd i stället Outlook för detta. Gör så här:

1. Öppna adressboken i Outlook - antingen via Till-fältet när du skriver ett nytt mejl, eller via verktygsfältet.

2. Leta upp personen, och scrolla i sidled till höger. I kolumnen Alias står personens ki-id. 

Övrigt

Svårt att se om ett dokument eller en promo är opublicerat

Det har varit svårt att se vilket dokument eller promo som är opublicerat på en sida, man har som redaktör bara fått ett ganska svårtolkat felmeddelande. Nu ser man därför tydligt att ett dokument/promo är opublicerat i redigeringsläget direkt på sidan man jobbar med.   

Nytt sätt att hämta information från Varbi

Från och med nu synkas informationen från Varbi var 4:e timme och ändringar - till exempel nytt ansökningsdatum, ny institution eller typ av jobb - som görs i Varbi slår igenom direkt på ki.se.

Focal area på bilder i nyhet och event

Precis som på landningssida så kommer du nu att kunna ange en focal area för en bild som ligger i fältet Image på en nyhet eller event. 

Mobilnummer syns i sökträff

Om du har valt att visa ditt mobilnummer på din profilsida, så kommer det nu också att synas i sökträfflistan på dig. Hittills har enbart fast nummer synts i sökträfflistan.