Publicerad: 2021-11-29 16:10 | Uppdaterad: 2021-12-09 16:17

Uppdatering av ki.se den 2/12

På torsdag den 2 december med start efter kl 19:00 görs en uppdatering av ki.se inkl. utbildning.ki.se, medarbetare.ki.se, nyheter.ki.se samt kise-drupalkurs.ki.se. Webbplatserna kommer att kunna nås av besökare eller redaktörer under tiden uppdateringen pågår.

Uppdateringen innehåller följande:

Nyhetspromo

Nu kan du skapa en nyhetspromo som automatiskt hämtar rubrik, eventuell bild, ingresstext samt länk till själva nyheten, sedan infogar du den på den sida du vill att den ska synas på. Vi jobbar på att du ska kunna skapa promon direkt från en sida, men det kommer i en senare uppdatering.

Instruktioner om hur du gör en nyhetspromo.

Prenumerera på delar av en kalender

Idag kan man prenumerera på en kalenderlista som RSS. Listorna har en redaktör har skapat och som finns i olika listor på webbplatsen.

Nu har vi utökat detta så att en användare själv kan bestämma vad hen vill prenumerera på och hur hen vill ha kalendern. Man kan nu göra en filtrering/sökning i den "stora" KI-kalendern, sedan välja att prenumerera på den sökningen antingen som ett RSS-flöde eller som en så kallad Webcal. Det senare innebär att man får in hela flödet till sin egen kalender, till exempel i Outlook. Sker det ändringar och tillägg i flödet, så uppdateras det i den egna kalendern.

skärmdump prenumerera på rss
Prenumerera på hela eller delar av en kalender med hjälp av RSS eller Webcal

Suddiga skärmdumpar

Vi har haft problem med att skärmdumpar blir suddiga på sidor. Det är lite olika beroende på vilken dator och skärm man använder, men vi har försökt råda bot på problemet så gott det går.

Nu ska alla bilder som är uppladdade i kategorierna ”screenshot” ”graphic-illustration-icon” bli mindre suddiga. Du måste dock vara noga med att välja formatet Landing page när du infogar en sådan bild, annars kommer det inte att bli någon skillnad.

Blocket Agenda

Vi har gjort flera ändringar och förbättringar på agenda, som går att använda både på ett event och på en sida:

  • Förbättring av utskrifter. Om det finns en agenda så skrivs den ut på ett mycket mer aptitligt sätt än tidigare. Just nu skrivs dock bara dag 1 ut om det är en agenda med fler dagar (det ska lösas i en senare uppdatering).
  • Det går nu att göra interna länkar i en agenda – gäller dock enbart nya agendor, inte befintliga!
  • Tidigare försvann datumen i agenda om man använde det blocket mer än en gång på en sida/event. Så är det inte längre.
  • Agenda följer med till iCal om man väljer att ladda ner ett visst event till sin kalender.

Beskrivning av profilsidor i Google

Tidigare har Google hämtat lite märklig information om man inte fyllt i något på sin profilsida. Nu har vi talat om för Google vad den ska indexera (namn, e-post, titel, organisation) så att det visas i sökträffar.

Reminders Form page

Vi har lagt till reminders även på sidtypen Form page.

Buggrättningar

  • Rubriknivå 3 som var fetad eller italic blev felformatterad.
  • Obligatoriskt att fylla i länktext i relaterat innehåll för att undvika att länken skrivs ut.