Publicerad: 2021-10-18 15:43 | Uppdaterad: 2021-11-01 16:30

Uppdatering av ki.se den 21/10

På torsdag den 21 oktober med start efter kl 19:00 görs en uppdatering av ki.se inkl. utbildning.ki.se, medarbetare.ki.se, nyheter.ki.se samt kise-drupalkurs.ki.se. Webbplatserna kommer att kunna nås av besökare under tiden uppdateringen pågår, men redaktörer kan inte logga in och redigera.

Uppdateringen innehåller följande:

Översikt över brödsmulor/strukturen

Nu finns valet "Breadcrumbs - Parent and children links" som du når antingen via Workbench eller som en flik i Content.

Här ser du alla menu items som finns och du kan borra dig nedåt i strukturen. 

En skärmdump för redaktörer i Drupal
Översikt brödsmulor för redaktörer

Brödsmulor får fel språk

Om man gör en sida från svensk kontext och byter språk till engelska, så kommer de engelska menu settings att komma fram så att du kan välja brödsmulor på rätt språk direkt.

Du måste dock fortfarande gå in och redigera en gång till för kunna göra språkbytarlänkar, promos etc, och spara sidan igen för att Drupal ska förstå att du har skapat en engelsk sida. 

Om du står i engelsk kontext från början, så fungerar allt direkt, precis som idag. Detta gäller alltså bara när du byter språk, t ex när du har klonat en sida. 

Övrigt smått och gott

  • Dela-länkar har inte fungerat på vissa programsidor. Visade sig gälla de program som har en apostrof i titeln. 
  • Fältet More information related to this/these promo(s) tillät för få tecken vilket gjorde att det inte gick att lägga in långa länkar.
  • Många programwebbsidor på utbildning heter samma sak vilket gjort det svårt att hitta rätt sida i Linkit. Vi har lagt till programmets etikett i Linkit så att det lättare ska att skilja sidorna åt och hitta rätt.
  • Det syntes bara tre av fem nyheter på ki.se startsida i mobilen. Nu syns alla, den första med ingress, resten med enbart rubrik.

Tillgänglighet

  • Vi har lagt till så att man får en sammanfattning av fel i formulär, tidigare har felen presenterats var och en för sig.
  • Sökrutan har fått en generell beskrivning som talar om vad fältet är till för.