Publicerad: 2019-10-09 17:48 | Uppdaterad: 2019-10-14 15:06

Det nya gymmet i Solna invigt

Grand Opening

En strid ström av nyfikna besökare kom och tränade, träffade teamet och spelade pingis, fotboll och basket under invigningsveckan, som bjöd engagerande lunchföreläsningar och intressanta paneldiskussioner med KI-forskare.

Grand Opening gym
Grand Opening Gym Solna
Grand Opening

Patrik Emanuelsson, gruppansvarig för Friskvården, inledde invigningsceremonin den 1 oktober med visionen om campusnära träning, "ett KI" och med Friskvårdens arbete med hållbar utveckling. I sitt öppningstal lyfte Rektor Ole Petter Ottersen betydelsen av fysisk aktivitet, såväl för hjärna och kropp, som för utvecklingen av ett hållbart samhälle.

Efter bandklippningen (två hopprep runt ett par parallettes) anslöt en grupp studenter och anställda till rektors joggingtur runt campus. Efter jogginturen, stod MF:s Blåslaget och Dragplåstret för musik och underhållning och Restaurang Jöns Jacob för den plantbaserade, hållbara och smakfulla menyn.

Friskvården, Framtidsrådet vid KI och Medicinska Föreningen vill tacka alla som gjorde denna vecka möjlig.

Ett särskilt tack till Rektor Ole Petter Ottersen, för stöd och till föreläsare, forskare och moderatorer för intressanta och kunskapshöjande föreläsningar och diskussioner om fysisk aktivitet och hälsa:  Adrian Valkeaoja, Marian Papp, Jessica Norrbom, Maria Ahlsén, and Carl Johan Sundberg, Anna Krook, Jorge Ruas och Mirko Mandic.

Alla studenter och medarbetare vid KI är välkomna att besöka det nya gymmet, som kommer att vara öppet alla dagar 06.30-22. Namnet på gymmet - BOX - är en engelsk förkortning av den förra lokalen Skrivsalen i BZ:  "Berzelius lab Old eXamination hall".

Paneldiskussion med Anna Krook, Jorge Ruas och Adrian Valkeaoja

Lunchföreläsning med Adrian Valkeaoja