Publicerad: 2021-12-08 14:14 | Uppdaterad: 2021-12-08 14:14

Covid-19 – Nya åtgärder för begränsad smittspridning

Tisdagen 7 december informerade regeringen och Folkhälsomyndigheten om att det från 8 december införs nya rekommendationer för att minska spridningen av covid–19. Ledingen för institutionen för odontologi och universitetstandvården utökar nu tidigare åtgärder.

För att värna om våra patienter, studenter och medarbetare inför ledningen för institutionen för odontologi och universitetstandvården ytterligare åtgärder. Dessa gäller från och med i dag.

Generella rekommendationer

Som tidigare stannar vi hemma när vi har symptom och ser till att testa oss. För dig som arbetar kliniskt finns en snabbväg in för testning (se relaterat från vårdgivarguiden här intill). Vi stannar även hemma när någon i hushållet har konstaterad covid-19. Därutöver gäller:

• Håll god handhygien.
  • Undvik trängsel på arbetsplatsen.
  • Håll avstånd inomhus.
  • Använd munskydd om avstånd inte kan hållas.

Avstånd ska även hållas under lunch och andra raster. Vi påminner därför om att det utöver våra vanliga lunchutrymmen och mattorget är möjligt att äta lunch i våra seminarierum Insulinet, Sundström, Konrad och Molaren.

Möten

Vi uppmuntrar till digitala möten för att inte utsätta oss för risken för trängsel. Om det inte är möjligt att träffas digitalt gäller följande:

• Undvik möten med fler än 8 personer.
  • Eftersträva korta möten.
  • Om avstånd inte kan upprätthållas rekommenderas munskydd.

Kliniken

Det är viktigt att vi fortsätter med full drift för att studenterna ska hinna bli klara i tid och för att vi ska kunna hjälpa alla våra patienter.

• Munskydd ska bäras hela tiden i klinikytorna och angränsande korridorer.
  • Såväl munskydd som visir ska bäras vid all patientbehandling.

Undervisning

Undervisningen genomförs som vanligt tills något annat kommuniceras från KI-ledningen.

• Du som är föreläsare ansvarar för att ta med kit med munskydd och handsprit så det räcker till alla deltagare. Dessa kit hämtas upp hos service och underhåll, på plan 5.

Håll dig uppdaterad

Var beredda på att ny info kan komma med kort varsel – ta för vana att gå in på medarbetarportalen varje arbetsdag.

Kontakt

Har du frågor om åtgärder och rekommendationer vid institutionen för odontologi och universitetstandvården? Kontakta krisgruppen: