Publicerad: 2017-10-23 16:46 | Uppdaterad: 2017-10-23 16:49

Claudia Lampic invald i AcademiaNet

– Jag är glad och stolt over att ha blivit invald i AcademiaNet, som är ett bra initiativ för att göra excellenta kvinnliga forskare mer synliga och tillgängliga för olika uppdrag, säger Claudia Lampic, docent och universitetslektor vid sektionen för omvårdnad.

Mycket framstående kvinnliga forskare och akademiker kan bli invalda till portalen AcademiaNet, men först efter att ha blivit nominerade av någon av AcademiaNet:s partnerorganisationer.

Syftet med portalen är att samla och tillgängliggöra framstående kvinnliga forskare och akademiker inom olika discipliner. Tanken är att det ska bli enklare att tillsätta ledarskapspositioner i vetenskapliga organisationer, och andra organisationer, med kvinnliga representanter. Andra målgrupper för portalen inkluderar journalister och konferensarrangörer som letar efter experter.

För att bli invald och få en profil på portalens hemsida ska kandidaten bland annat ha enastående akademiska kvalifikationer, oberoende ledarskapsverksamhet, och mycket goda akademiska referenser.