Publicerad: 2020-05-08 18:01 | Uppdaterad: 2020-05-11 07:52

Clara Hellner ny forsknings- och innovationsdirektör vid Region Stockholm

Clara Hellner har utsetts till ny forsknings- och innovationsdirektör för Region Stockholm. Hon tillträder tjänsten i juni.

Porträtt av Clara Hellner rakt framifrån.
Clara Hellner. Foto: Region Stockholm

Clara Hellner är adjungerad professor i barn- och ungdomspsykiatri vid institutionen för klinisk neurovetenskap och har tidigare varit verksamhetschef vid Centrum för psykiatriforskning (CPF). Clara Hellner har en gedigen erfarenhet av akademiskt ledarskap.

Clara Hellner är idag forsknings-, utbildnings- och utvecklingsdirektör vid Stockholms läns sjukvårdsområde och har arbetat under många år med forsknings-, utbildnings och utvecklingsfrågor inom Region Stockholm och som dekanus för forskarutbildningen vid Karolinska Institutet.

Nuvarande forskningsdirektör Jan Andersson kommer att kvarstå i tjänst en tid framöver för att dels säkerställa en god överlämning till Clara Hellner och dels ansvara för Centrum för Hälsodata. Clara Hellner kommer att rapportera till regiondirektören.

– Jag ser fram emot att lämna över stafettpinnen till en så kompetent person, och önskar Clara varmt lycka till, säger forskningsdirektör Jan Andersson i ett pressmeddelande från Region Stockholm.