Publicerad: 2021-11-22 09:06 | Uppdaterad: 2021-11-22 17:36

Bidra till studentantagningen på tandläkarprogrammet – bli ledamot i Tapil-kommittén

Två tandläkarstudenter utför undersökning på patient.
Tandläkarprogrammet i Flemingsberg. Foto: Erik Flyg

Utbildningsnämnden Dentmed efterlyser två nya "externa" ledamöter i kommittén för alternativt urval på tandläkarprogrammet (TAPIL). Är du lärare och vill bidra till att de bäst lämpade antas till tandläkarprogrammet? Då är det här ett uppdrag för dig.

Nu söker utbildningsnämnden Dentmed två nya ledamöter till kommittén för alternativt urval på tandläkarprogrammet. De två ledamöterna ska vara lärarrepresentanter från andra institutioner än institutionen för odontologi och universitetstandvården. Vi söker dig med relevant medicinsk, basvetenskaplig eller vårdrelaterad kompetens samt erfarenhet av undervisning. Du har en anställning vid KI och är, eller har varit, aktiv inom undervisning. Erfarenhet av att intervjua är meriterande. Uppdraget passar dig som är intresserad av alternativa urvalsmetoder eller vill fördjupa dig i intervjuteknik.

Uppdraget

Uppdraget passar dig som är intresserad av alternativa urvalsmetoder eller vill fördjupa dig i intervjuteknik. Som lärarrepresentant i urvalskommittén förväntas du bidra till kommitténs verksamhet baserat på din erfarenhet och kompetens inom vårdrelaterad utbildning. Uppdraget innebär läsning av sökandes uppsatser i steg 1, intervjuer av sökande i steg 2. samt deltagande i möten under urvalsprocessens gång.

Uppdraget börjar januari 2022 och mandatperioden är på 1 år. Din chef ska godkänna uppdraget. Omfattningen på uppdraget som lärarrepresentant är totalt ca 63 arbetstimmar, koncentrerat till mitten av mars till mitten av juni 2022.

Läs mer om uppdraget som ledamot i Tapil-kommittén

Anmäl ditt intresse snarast!

Din intresseanmälan ska innehålla:
• motivering till varför du är intresserad av uppdraget
• relevanta meriter utifrån kompetensbeskrivningen

Intresseanmälan skickas till GUA vid din egen institution. Beslut om lärarrepresentanter kommer att fattas av prefekt vid Institutionen för odontologi.

För mer information om uppdraget. Kontakta Karin Garming-Legert.

Karin Garming-Legert

Programdirektor och vice ordförande i nya urvalskommittén för TAPIL