Publicerad: 2015-09-18 13:29 | Uppdaterad: 2015-09-27 21:05

Bengt Winblad tilldelas Hjärnfondens jubileumsanslag om tre miljoner kronor

Bengt Winblad, professor i geriatrik vid KI:s institution för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS), mottar priset på Internationella Alzheimerdagen den 21 september. Anslaget överlämnas av H.K.H. Kronprinsessan Victoria som även är Hjärnfondens beskyddare.

Bengt Winblad tilldelas Hjärnfondens jubileumsanslag 2015, H.K.H Kronprinsessan Victoria delade ut priset.– Jag är väldigt glad, anslaget betyder enormt mycket. Till exempel kan jag locka flera duktiga doktorander till Alzheimerforskningen. Det gör det möjligt att satsa ännu mer på basal och klinisk forskning till gagn för samhället och dem som drabbas av demenssjukdomar, säger Bengt Winblad.

Jubileumsanslaget instiftades förra året när Hjärnfonden fyllde 20 år. I motiveringen skriver Hjärnfondens generalsekreterare Gunilla Steinwall:

”Bengt Winblad har länge varit en samlande kraft och en publik företrädare för Alzheimers sjukdom, de drabbade och anhöriga. Vi vill stödja hans betydelsefulla insatser inom området med hoppet om att inom en snar framtid hitta en behandling mot Alzheimers sjukdom.”

Läs mer om nyheten på Hjärnfondens hemsida.

Läs mer om nyheten på Swedish Brain Power´s hemsida.

Pressmeddelandet från Hjärnfonden.

Kontakt

Professor, senior

Bengt Winblad

Telefon: 08-585 854 74
Enhet: Sektionen för neurogeriatrik
E-post: Bengt.Winblad@ki.se