Publicerad: 2017-05-17 14:41 | Uppdaterad: 2017-05-19 10:28

Axel Hirsch pris till forskning om Nobelprisets historia i fysiologi eller medicin

Nils Hansson, forskare vid Heinrich Heine-universitetet i Düsseldorf, tilldelas Axel Hirsch pris 2017, för sin forskning i svenska och tyska arkiv om kandidater till Nobelpriset i fysiologi eller medicin som inte fick priset. Detta efter beslut av styrelsen för forskning vid Karolinska Institutet.

Nils HanssonSedan 2014 har Nils Hansson skrivit 17 artiklar på detta tema, varav flera publicerats eller är i press i erkända vetenskapliga tidskrifter.

– Jag nås av denna glädjande nyhet i Berlin där jag ska föreläsa på universitetssjukhuset Charité ikväll - just om Nobelprisets historia. Ett viktigt erkännande som stimulerar till vidare forskning i ämnet! säger Nils Hansson.

Nils Hansson disputerade 2013 vid Lunds Universitet med en avhandling om svensk-tyska medicinska kontakter under nazitiden.

Priset på 50 000 kronor utdelas under installationshögtiden i Aula Medica den 12 oktober.