Publicerad: 2022-03-31 08:52 | Uppdaterad: 2022-04-01 09:01

Årets Silvermedaljörer och firande för nit och redlighet

Ceremonin för nit och redlighet 2022.
Årets Silvermedaljörer 2022 får sitt diplom. Från vänster: Prorektor Anders Gustafsson, Åke Rökaeus, Christina Helging Opava, rektor Ole Petter Ottersen och universitetsdirektör Katarina Bjelke. Foto: Stefan Zimmerman

I en ceremoni på Svenska Läkaresällskapet den 28 mars uppmärksammades 28 medarbetare vid Karolinska Institutet ”För nit och redlighet i rikets tjänst”. I samband med ceremonin delades även Silvermedaljen 2022 ut.

Ceremonin för nit och redlighet 2022.
Ceremonin för nit och redlighet 2022. Foto: N/A

KI:s silvermedalj 2022

Under ceremonin delades Karolinska Institutets Silvermedalj 2022 ut till Christina Helging Opava och Åke Rökaeus. Medaljen delas ut till personer som gjort särskilt goda insatser till stöd för KI:s verksamhet.

47 personer har i år uppnått utmärkelsen ”Nit och redlighet i rikets tjänst”, varav följande 28 närvarade vid ceremonin och tog emot utmärkelsen Nit och redlighet:

Björn Andersson, Håkan Andersson, Katarina Bjelke, Zekiye Cansu, Christian Edling, Gilberto Fisone, Johan Frostegård, Marie Haegerstrand-Björkman, Elisabeth Henriksson, Jan-Inge Henter, Petter Höglund, José Inzunza, Md Shahidul Islam, Kent Jardemark, Gunnar Johanssen, Jörgen Jönsson, GunBrit Knutssøn, Per Kogner, Erik Lundgren, Peter Löw, Lotta Mathiesen, Marie Ols, Ingrid Palmér, Katrin Pütsep, Oleg Shupliakov, Leszek Stawiarz, Ann Svensson, Ove Åberg.