Publicerad: 2021-11-04 14:21 | Uppdaterad: 2021-11-04 14:31

Arbetsterapeuterna bjöd in till Fik-AT

Lärare och studenter vid arbetsterapeutprogrammet fikar och pratar tillsammans vid Fik-AT 26 okotber.
Lärare och studenter vid arbetsterapeutprogrammet samlas kring Fik-AT 26 oktober. Foto: Annika Clemes

Tisdagen den 26 oktober drog sektionen för arbetsterapi igång sitt evenemang Fik-AT i fysisk form, vilket inte gjorts på drygt ett och ett halvt år på grund av pandemin.

Lärare och studenter står och pratar med varandra och fikar
Fika med frukt och bulle. Foto: Annika Clemes

Fik-AT är som det låter en fikastund, där lärare och studenter från alla terminer vid arbetsterapeutprogrammet bjuds in för att under andra former än de vanliga kunna umgås och knyta kontakter. Man gjorde flera försök med zoom-Fik-AT under brinnande pandemi, men det blev verkligen inte alls samma känsla som de traditionella

Vanligtvis ses man under dessa former tre gånger per termin och anordnas enligt ett rullande schema:
Fik-AT 1 anordnas av programmets lärare någon gång under terminens fem första veckor. PD ansvarar för att boka datum.

Fik-AT 2 anordnas av termin 2-studenter i mitten av terminen, kursansvarig för kursen Hälsa, aktivitet och delaktighet ansvarar för att påminna studenterna.

Fik-AT 3 anordnas av termin 3-studenter någon gång under terminens fem sista veckor. Kursansvariga för kurserna Kreativitet och aktivitet/Mångfald, social inklusion och hälsa ansvarar för att påminna studenterna.

Den här dagen dök cirka 20 personer upp, och det var blandat med studenter från olika terminer samt lärare

Studenterna var lättade över att äntligen kunna mötas fysiskt igen och flera av dem som bara gått 1-3 terminer på programmet var extra glada över att kunna träffa kurskamrater från sina klasser samt även lärarna. Många har sett studietiden under pandemin som en rejäl utmaning och var lättade av att se ljuset i tunneln nu. Stämningen var rejält glad och det samtalades om högt och lågt. Man ville lufta vilka inriktningar man tänker sig arbeta med som färdig arbetsterapeut, olika aktuella kurser samt eventuell forskning längre fram.

Alla som var där verkade vara mycket övertygade om att de verkligen valt att satsa på rätt utbildning och framtida yrke.