Publicerad: 2020-11-17 14:39 | Uppdaterad: 2020-11-18 16:05

Välkommen Hülya Kinali!

- Ny ekonomicontroller vid NVS:s ledningsadministration

Porträtta av Hülya Kinali, controller vid NVS.
Hülya Kinali, controller vid NVS. Foto: Privat

1) Vilket är ditt uppdrag vid NVS?/Vad ska du arbeta med?

Jag kommer att arbeta som ekonomicontroller med övergripande ekonomiansvar på institutionen samt arbetsleda ekonomigruppen. Mitt uppdrag är att ansvara dels för institutionens löpande redovisning, prognos/uppföljning och bokslut, dels institutionens budgetarbete men även bistå ledningen i ekonomiska frågor och analyser.

2) Vilken sektion kommer du att arbeta på?

På NVS:s centrala ledningsadministration.

3) Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att få vara en del av KI -gänget och arbeta med utvecklande och framåtsiktande frågor inom ekonomi och controlling, som jag brinner för. Redovisning och controlling är något jag har arbetat med i hela mitt yrkesliv.

4) Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Jag kommer närmast från Karolinska Universitetssjukhuset där jag arbetade som Controller med ledaransvar och dessförinnan arbetade jag på utbildningsförvaltningen i Botkyrka- och Huddinge Kommun.

5) Vad gör du när du inte arbetar?

Utöver arbete spenderar jag mycket tid med min familj och vänner. Att läsa och baka är också något jag gör ofta på fritiden.

6) Vad läser du just nu?

Just nu läser jag ”Allt jag fått lära mig” av Tara Westover och ”Kvinnor förändrar världen” av Melinda Gates.

7) Vilken är den vackraste plats du varit på?

Jag tycker väldigt mycket om sommaren och värmen och de vackraste platserna jag har varit på är badorterna kring Medelhavet.

8) Vad gör dig riktigt glad?

Kanske låter det som en riktig kliché, men det som gör mig riktigt glad är när jag ser mina barn lyckliga, men också att se dem utvecklas till starka medmänniskor som vågar stå för sina egna värderingar och tankar.