Föreläsningar och seminarier Ulf Von Euler-föreläsningen 2022 med Diane Mathis

2022-11-25 14:00 Add to iCal
Campus Solna Biomedicum, Eva & Georg Klein våning 3, Solnavägen 9, Karolinska Institutet

Årets Ulf von Euler-föreläsning: ”Thymic mimetic cells: tolerogenic masqueraders” hålls av Diane Mathis, som är professor i mikrobiologi och immunbiologi vid Harvard Medical School och innehavare av Morton Grove-Rasmussen-ordförandeskapet inom immunhematologi.

Porträtt på Diane Mathis
Diane Mathis, professor i mikrobiologi och immunbiologi på Harvard Medical School. Foto: N/A

Professor Diane Mathis laboratorium studerar T-celldifferentiering, i synnerhet mognad och urval av T-cellrepertoaren i tymus, och den cellulära och molekylära påverkan på T-cellsvar i periferin. Hon är pionjär inom det växande området immunmetabolism, och hennes arbete sträcker sig från autoimmunitet och typ 1-diabetes till fettvävnad och skelettmuskelplasticitet.

Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Om Ulf von Euler-föreläsningen

Ulf von Euler föreläsningen är en officiell årlig föreläsning vid Karolinska Institutet. Den instiftades på initiativ av Von Eulers tidigare studenter, efter hans bortgång 1983. Avsikten med föreläsningen är att den ska ges inom ett ämne från något av de områden där Ulf von Euler gjort stora insatser eller ett område som han idag skulle ha intresserat sig för, om han fortfarande levde och var verksam.

Kontakt

Jorge Ruas Professor
+46852487261