Föreläsningar och seminarier Pedagogiskt forum med Theodor Kallifatides

2019-10-30 12:00 - 13:00 Add to iCal
Södersjukhuset Aulan

Pedagogiskt forum är möten med framstående författare och konstnärer i pedagogisk anda som pågått i tjugo år. Nu avslutar vi med ett möte på varje sjukhus.

Theodor Kallifatides & Astrid Seeberger

Dag & tid: Onsdag 30 oktober kl. 12.00-13.00.

Plats: Södersjukhuset, Aulan.

Theodor Kallifatides är en av våra stora författare  som har skrivit ett trettiotal skönlitterära verk och som för närvarande firas internationellt för sin bok Ännu ett liv. Han har fått en lång rad priser, bland annat Litteraturfrämjandets stora romanpris, Signe Ekblad-Eldhs pris, Stina Aronsons pris och Doblougska priset. Han har även erhållit Hans Majestät Konungens medalj, Gyllene korset i Hederslegionen av Greklands president och blivit utnämnd av svenska regeringen till professor ”för ett storartat författarskap”. Han har varit en återkommande gäst på Pedagogiskt Forum, senast med sin kritikerhyllade roman Slaget om Troja, en ny version av Iliaden, genomsyrad av författarens livsvisdom.

Astrid Seeberger har grundat och lett Pedagogiskt Forum i tjugo år. Hon är överläkare, docent och författare som kom ut med en uppmärksammad tankebok Den skamlösa nyfikenheten 2010. Den följdes av två kritikerprisade autobiografiska romaner Nästa år i Berlin och  Goodbye, Bukarest som handlar om hur den europeiska historien drabbar människor som försöker klara sitt liv omgivna av krig, terror och förtryck.

Om pedagogiskt forum

Pedagogiskt Forum arrangeras av Enheten för Undervisning och Lärande (UoL) vid Karolinska Institutet.

Program

Kontakt

Astrid Seeberger Anknuten till Forskning