Föreläsningar och seminarier Pedagogiskt forum med Svante Weyler

2019-10-21 12:00 - 13:00 Add to iCal
Karolinska Universitetssjukhuset, Solna Hus L 1:00, entréplan, föreläsningssal Rolf Luft

Pedagogiskt forum är möten med framstående författare och konstnärer i pedagogisk anda som pågått i tjugo år. Nu avslutar vi med ett möte på varje sjukhus.

Svante Weyler & Astrid Seeberger

Dag & tid: Måndag 21 oktober kl. 12.00-13.00.

Plats: Karolinska Universitetssjukhuset, Solna. Hus L 1:00, entréplan, föreläsningssal Rolf Luft.

Svante Weyler är författare, journalist och f.d. förläggare. Han var Sveriges Radios korrespondent i Berlin, redaktör på Ord & Bild, kulturskribent på Expressen och Sydsvenskan och förläggare och förlagschef på Norstedts. 2007 startade han Weyler förlag där han envist har försvarat den goda litteraturen som är livsviktig för skapandet och bevarandet av en god demokrati. Svante Weyler är också ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA).

Astrid Seeberger har grundat och lett Pedagogiskt Forum i tjugo år. Hon är överläkare, docent och författare som kom ut med en uppmärksammad tankebok Den skamlösa nyfikenheten 2010. Den följdes av två kritikerprisade autobiografiska romaner Nästa år i Berlin och  Goodbye, Bukarest som handlar om hur den europeiska historien drabbar människor som försöker klara sitt liv omgivna av krig, terror och förtryck.

Pedagogiskt Forum arrangeras av Enheten för Undervisning och Lärande (UoL) vid Karolinska Institutet.

Kontakt

Astrid Seeberger Anknuten till Forskning