Föreläsningar och seminarier Pedagogiskt forum med Agneta Pleijel

2019-11-19 12:00 - 13:00 Add to iCal
Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge Föreläsningssal C1:87

Pedagogiskt forum är möten med framstående författare och konstnärer i pedagogisk anda som pågått i tjugo år. Nu avslutar vi med ett möte på varje sjukhus.

Agneta Pleijel & Astrid Seeberger

Dag & tid: Tisdag 19 november kl. 12.00-13.00.

Plats: Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge. Föreläsningssal C1:87.

Agneta Pleijel är en av våra stora författare som har fått en lång rad priser och utmärkelser, senast Kellgrenpriset, Moa-priset, De Nios Stora Pris och Svenska Akademiens nordiska pris. Hon har skrivit dikter, pjäser, essäer och ett tiotal romaner, bland annat en storartad roman om kärlek och kunskap, Lord Nevermore och En vinter i Stockholm, en lysande skildring om kärlek och svek. Hon har även varit kulturchef på Aftonbladet och professor i dramatik vid Dramatiska Institutet. Hon har varit en återkommande gäst på Pedagogiskt Forum, senast med sin kritikerhyllade autobiografisk roman Doften av en man, en fortsättning av hennes ungdomsskildring Spådomen.

Astrid Seeberger har grundat och lett Pedagogiskt Forum i tjugo år. Hon är överläkare, docent och författare som kom ut med en uppmärksammad tankebok Den skamlösa nyfikenheten 2010. Den följdes av två kritikerprisade autobiografiska romaner Nästa år i Berlin och  Goodbye, Bukarest som handlar om hur den europeiska historien drabbar människor som försöker klara sitt liv omgivna av krig, terror och förtryck.

Om pedagogiskt forum

Pedagogiskt Forum arrangeras av Enheten för Undervisning och Lärande (UoL) vid Karolinska Institutet.

Program

Kontakt

Astrid Seeberger Anknuten till Forskning