Publicerad: 2019-10-07 16:45 | Uppdaterad: 2019-10-08 10:47

Intresseanmälan för att arbeta som Samordnare - Agenda 2030

Vill du arbeta med de Globala målen för hållbar utveckling?
De Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit. Nu söker vi en samordnare som ska stödja och stimulera arbetet med hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 vid KI. I uppdraget ingår också att bidra till KI:s profilering inom Globala målen för hållbar utveckling.

Din roll

• Kartlägga och vidareutveckla arbetet med hållbar utveckling och FN:s globala mål inom forskning och utbildning på KI.
  • Vara aktiv i arbetet med att arrangera kurser och evenemang med fokus på hållbar utveckling för KI:s medarbetare.
  • Vara ansvarig för omvärldsbevakning av frågor relaterat till Agenda 2030 och kommunicera relevant information till medarbetare på KI.
  • Bidra till kartläggning av Agenda 2030-relevanta aktörer och nätverk inom KI samt nationellt och internationellt, med syfte att skapa sammanhållning och tillsammans driva aktiviteter.
  • Inspirera och sprida kunskap som skapar förståelse för KI:s utmaningar, möjligheter och bidrag relaterade till Agenda 2030.

Du kommer att vara medlem i det nystartade projektet ”Ett strukturerat och sammanhållet arbete med hållbar utveckling – SDGs på KI”. Arbetet kommer att ske i mycket nära samarbete med projektgruppen, KI:s råd för miljö och hållbar utveckling och många andra medarbetar inom KI, samt med medarbetare på andra lärosäten och organisationer. Uppdraget som samordnare är en deltidstjänst på 50% och tidsbegränsad till ett år med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Vi söker dig som är anställd på KI och har en god förståelse och kunskap om hållbar utveckling och är väl förtrogen med FN:s Sustainable Development Goals och Agenda 2030. För att vara rätt för uppdraget bör du ha avlagt doktorsexamen eller ha motsvarande vetenskaplig kompetens.

Rollen som samordnare innebär mycket nätverkande och många kontaktytor både nationellt och internationellt. Därför är det viktigt att du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Det är också viktigt att du har en god vana att hålla presentationer på både svenska och engelska för olika målgrupper och i olika typer av forum.

Som person är du handlingskraftig, har stort driv och tycker om att samarbeta och sprida information. I urvalet kommer vi därför att lägga stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, social kompetens och servicekänsla.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att leda utvecklingsprocesser och har en god förmåga att samverka i tvärvetenskapliga miljöer. Vidare är det meriterande med relevanta nätverk inom KI och i det högskolepolitiska systemet, både nationellt och internationellt.

Vi kommer göra en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet av alla sökande, för att hitta den som har de bästa förutsättningarna för att genomföra och utveckla uppdraget – och därmed förstärka en positiv utveckling av verksamheten.

Läs mer om Sustainable Development Goals och Agenda 2030

Angeläget att uppdraget påbörjas omgående.

Ansökan ska göras via länken nedan senast den 25 oktober.