Publicerad: 2021-03-29 16:57 | Uppdaterad: 2021-03-30 12:12

HIC lanserar ny seminarie-serie: Health Informatics Conversations

Två personer samtalar.

Välkommen till Health Informatics Conversations - en serie forskningseminarier arrangerade av Centrum för Hälsoinformatik (HIC) vid LIME, Karolinska Institutet.

Vad är Health Informatics Conversations?

HI Conversations, dvs "Samtal om hälsoinformatik" är forskningsseminarier rörande ämnen inom hälsoinformatik, t ex presentation av en publicerad artikel, ditt forskningsområde, en relevant teori/metod/fråga mm.

HI Conversations äger rum den sista torsdagen (förutom i juni och december) varje månad kl 12.00 via Zoom och varar i en timme. Denna timme inkluderar 20 minuters presentation och lämnar resten av tiden för diskussioner, allt på engelska.

HI Conversations hålls på engelska!

Kommande HI Conversations

29 april 2021: ”What is Health Informatics?" with Professor Sabine Koch, head of Health Informatics Centre

How do we define the field and what research is being done? How do you determine whether you are a HI researcher or not? Is there a difference between digital health/eHealth/health informatics and between biomedical informatics/medical informatics/health informatics? These are some of the questions that we will reflect upon and discuss during the seminar. More information and Zoom link.

SAVE THE DATES

27 maj 2021: Nadia Davoody

17 juni 2021: Anna Rossander "Health semantic interoperability"

30 september 2021: Sokratis Nifakos

28 oktober 2021: Marika Jonsson

25 november 2021: Stefano Bonacina

16 december 2021: Reza Javid Gholam

Om du är doktorand kan du tillgodoräkna dig HI Conversations så länge ämnet är relevant för din forskning.