Skip to main content

Intern kurs och fortbildning Canvas Grundkurs

2020-08-18 13:00 - 14:00 Add to iCal
Annan Zoom

Canvas grundpubliceringskurs ger dig grunderna du behöver för att kunna skapa och redigera ditt kursmaterial i ett kursrum i Canvas. Kursen är på distans i Canvas med ett uppstartsmöte och en avstämning efter kursen slut.

Kursupplägg

Kursen består av 2 delar:
Del 1
Du ska som student göra några uppgifter i en mikro-kurs.
Du kommer att få tillgång till denna kurs när du anmäler dig till grundkursen. Du får ett mail med instruktioner en vecka innan det uppstartsmötet som du väljer nedan.

Du får göra dessa uppgifter när du vill men observera att du måste ha avslutat mikrokursen innan vi träffas i Zoom för vårt uppstartsmöte. Uppgifterna tar högst en timme att göra.

Del 2
Anmäl dig till datum för uppstartsmöte. Se vilka datum som är inbokade nedan.

Inför del 2 får du tillgång till Canvas grundpubliceringskurs online för lärare. Kursen är uppdelad i moduler och du får instruktioner på vad du själv ska göra i varje avsnitt. Genom att skapa din egen kurs får du träna på att skapa och publicera innehåll. Du jobbar i din egen takt med uppgifterna under två veckor.
Vi erbjuder en avstämning via Zoom efter första veckan och efter sista veckan, tid efter överenskommelse. Du kommer även att få en inbjudan till en kurs som ger dig lärarrättigheter i Canvas.

Uppstartsmöte

För att hjälpa dig komma igång med dessa moduler och de uppgifter du ska göra i Canvas grundpubliceringskurs erbjuder vi dig ett uppstartsmöte via Zoom som du behöver anmäla dig till.

På detta uppstartsmöte tittar vi på Canvas först från ett studentperspektiv och går sedan igenom mikro-kursen från studentvyn och lärarvyn. Vi visar dig viktiga inställningar som du ska göra på ditt konto tex aviseringar och e-post. Därefter tar vi en kort introduktion till publicering i Canvas.

Du jobbar i din egen takt med uppgifterna under två veckor, med tillgång till support via Zoom, tid efter överenskommelse, se ovan.
Efter avslutad grundkurs får du tillgång till en Canvastips-kurs som ger dig inspiration och exempel på fortsatt publicering i Canvas.

Anmälan

Anmäl dig här

Utbildningen ges av Enheten för Undervisning och lärande (UoL). 
Varmt välkommen!