Publicerad: 2020-12-17 18:57 | Uppdaterad: 2020-12-18 15:12

ANOVA söker friska kvinnor med regelbunden mens och utan preventivmedel till forskningsstudie

Hos kvinnor förekommer regelbundna perioder av klitorisförstoring nattetid. Mätningar av dessa nattliga förstoringar av svällkropparna med en hemutrustning används ibland på män som ett led i utredning av manlig erektil dysfunktion. Motsvarande möjlighet saknas hos kvinnor.

Vi har därför planerat en studie som kommer att utföras i hemmiljö under våren 2021. Varje deltagare kommer att få komma till ANOVA för att få instruktioner och får sen låna med sig utrustning hem som ska bäras under två nätter. En natt strax efter mens och nästa vid ägglossning. Syftet med dessa två mätningar är dels att se om det går att få mätningar i hemmet att fungera och dels om perioderna med klitorisförstoring varierar med menscykeln.

Vi söker friska kvinnor med regelbunden mens och utan preventivmedel

Sekretess och tystnadsplikt: Vi som arbetar med projektet är legitimerade läkare och legitimerade psykologer/psykoterapeuter, Dessutom medverkar en läkarstudent. Samtliga omfattas av sjukvårdslagens sekretessbestämmelser.

Är du intresserad?

Om du undrar över något eller vill göra en intresseanmälan kontaktar du Susanne, forskningssjuksköterska på ANOVA via e-post: forskning.anova.karolinska@sll.se. Du kan också kontakta ANOVA direkt: 08-517 732 00

Ansvarig för studien är överläkare Mats Holmberg

Mats Holmberg